David Wolfe
Superżywność
Jedzenie i medycyna przyszłości
Wydawnictwo Vivante
Superżywność to prawdziwy pokarm przyszłości!
David Wolf, guru surowej diety i pomysłodawca superzdrowej czekolady w wersji raw, stworzył błyskotliwy przegląd pysznych i pożywnych produktów, które wzmacniają zdrowie i przedłużają życie. Nie tylko opisuje zawarte w nich mikroelementy, ale podaje też realne korzyści, jakie płyną z włączenia tego typu jedzenia do swojej diety.
Autor wskazuje cenne źródła czystych protein, witamin, minerałów, przeciwutleniaczy, enzymów i innych elementów odżywczej układanki. W zestawieniu znalazły się superfoods, które mogą poprawić m.in. wzrok, sprawność seksualną, regulować poziom hormonów, wzmacniać odporność i pomagać pokonać zły nastrój. Niezwykle cenny jest też obszerny opis właściwości produktów pochodzenia pszczelego: miodu, pyłku kwiatowego, pierzgi i propolisu. Kolejne rozdziały wzbogacają zachęcające, niebanalne, przepisy na bezglutenowe potrawy z superżywnością (np. czekoladowe tortille), a także rady, dzięki którym każdy z łatwością przemyci te skarby natury do codziennych posiłków.
To obowiązkowa lektura dla wszystkich zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem!
„David Wolfe ma ogromną wiedzę: w dziedzinie surowej żywności, zdrowego pożywienia i czekolady nie ma sobie równych”.
John Grey, autor książki Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus
„Każdy, kto jest gotowy do eksperymentowania z tego rodzaju jedzeniem, może chwycić tę książkę i uzyskać pełny przegląd nie tylko tego, czym jest pożywienie, ale w jaki sposób można skutecznie włączyć do swojej diety... informacje w tej książce są absolutnie kompletne”.
organizacja Surowa Żywność „Right Now”
Jedz lepiej, wyglądaj młodziej, żyj dłużej i czuj się zdrowiej!
Dodatkowe dane | |
ISBN | 978-83-64645-54-9 |
---|---|
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 376 |
Wymiary [mm] | 165 x 235 |
Miejsce wydania | Białystok |
Rok wydania | 2015 |